Sæler forstyrrede Karup Å Konkurrencen 2017

Vinder 2017 Allan Klokker.jpg

Karup Å Konkurrencen blev i år afviklet for 18. gang, fortæller formand for Skive-foreningen, Helge Jakobsen, på vegne af konkurrenceudvalget for Karup Å Sammenslutningen og fortsætter:

Der var ikke de store forhåbninger til, at de to tidligere års rekordfiskeri skulle tangeres eller slås, da årets fiskeriet i Karup Å indtil nu har været ret stille. Vejr og vind, samt forholdene ved åen var ellers perfekte, men enten var opgangen mindre end i 2015 og 2016, eller også skal årsagen findes et andet sted.

Resultatet af de to døgns fiskeri blev dog ganske flot med 42 indvejede havørreder, - men noget var galt:
Ud af de 42 indvejede havørreder, var kun de 6 stk. fanget på strækket mellem Hagebro og fjorden, og heraf var de 5 faktisk de 5 mindste.
Det er ikke normalt at fangstfordelingen falder sådan ud, men lystfiskerne lang det nedre løb fik syn for sagen. Der var konstant sæler på jagt på strækket mellem fjord og Hagebro, og flere så dem med fisk i gabet.

Der er rapporteringer om 4 sæler set på en gang, og rapporteringer fra flere steder langs åen. Sælerne har jaget i åen siden det tidlige forår, og der har været rapporteringer om 7 stk. i samme område.

Bortset for sælerne i åen, så var arrangementet en succes. Når fiskeriet ikke er helt oppe og ringe, mødes lystfiskerne i konkurrencens basisområdet i Trevad Ørredpark og bruger lidt flere penge på Grejbiksen tilbud, samt på kaffe, øl, pølser, bækløb og amerikansk lotteri. Det skæpper alt sammen  i kassen til udlægning af gydegrus i Karup Å.

Konkurrencens vinder blev Allan Klokker fra Ringkøbing, med en fin fluefanget havørred på 78 cm. og hele 6,49 kg.

Stort tillykke til Allan med den fine fisk. Der er vedhæftet over vægt, længde og fangere af alle de 42 ørreder, som blev tilmeldt konkurrencen.

Bilag                               

Fangstrapporten 2017.docx

P7132886.JPG