Nye trusler mod Øresundsfiskeriet

jaws1_0.jpg

- Så er den gal igen. Jeg har netop talt med en af mine svenske kollegaer, og fået en chokerende melding om, hvordan man agter at komme med yderligere stramninger for det rekreative fiskeri, skriver skipper Peder Elberg fra turbåden Jaws på sin Facebook-side.

Meldingen lyder på, at der arbejdes på et forbud mod rekreativt vinterfiskeri efter torsk i januar, februar og marts måned og en daglig fangstbegrænsning på seks torsk pr. mand i årets øvrige måneder.

- Jeg har også været i tæt dialog med Danmarks Sportsfiskerforbund, der i midten af juli måned sendte et brev til den daværende minister Espen Lunde Larsen. 

I brevet blev ministeren, og dermed ministeriet, gjort bekendt med, at indsejlingen for den samlede turbådsflåde i Øresund var nede med 38% det første halvår 2017. Det er et tal, som selv dem, der frygtede det værste, ikke ville have troet på i efteråret 2016, skriver Peder, men konstaterer samtidig, at det åbenbart ikke har gjort noget indtryk på hverken politikere eller embedsmænd, og afslutningsvis opfordrer han alle til at komme til tasterne og gøre deres for at påvirke beslutningstagerne.

Læs hele hans indlæg her.