Velvoksne havørreder fra Ribe Å

Stor havørred på 81 cm på lille rørflue.jpg

Fra Martin Schack har vi modtaget denne spændende beretning om en aftentur til Ribe Å med fluestangen: ”Der har været langt mellem snapsene i år, hvad angår mit havørredfiskeri. I maj kom mange trækkende fisk, som havde turbo på. Jeg så således hele 10 stykker på en enkelt tur, som bare marcherede lige forbi mig. Sjov oplevelse! Måneden gav mig dog en enkelt, men meget smuk ørred, en rigtig trofæfisk på 77cm og 5,7 kg, men herefter blev der godt nok stille ved Ribe Å. 

I sidste uge gav det dog vand og der er kommet lidt fisk. De sidste tre dage har jeg således fået havørreder på 55, 62 og 81 cm. Sidstnævnte var et interessant bekendtskab,  som tog i fluen med allerstørste forsigtighed - fjerlet, som når en fisk forsigtigt rører en opstrøms fisket nymfe. Jeg kunne se linen røre sig to gange i første kast. I andet kast mærkede jeg svagt fisken. 

Herefter overvejede jeg at skifte til en mindre flue, baseret på en lignende oplevelse fra sidste år. Men fluen var i forvejen lille, så jeg satte i stedet fart på den lille Green Highlander bundet som rørflue - og det hjalp! I tredje kast huggede fisken med et BANG, men efter udtrætningen måtte jeg i baljen for at lande den.

Nogle gange er havørredfiskeriet drilsk og udfordrende. Andre gange helt enkelt. Denne fisk tog i høj dagslys, men de fleste af mine fisk får jeg dog i skumringen på en sort/ orange rørflue med propel og perle foran!” 

Majspringer .jpg