Velvoksen havørred til Daniel i Kolding Å

DSC_2988_0.jpg

Sæsonen tegner rigtig godt i Kolding Å denne sæson, da der allerede er faldet mere regn end sidste år ved samme tid. Som tidligere fortalt på websiden har der vanket flotte havørreder til flere medlemmer af Kolding Sportsfiskerforening. Det følgende udsnit fra en spændende beretning om en tidlig morgen ved Kolding Å er skrevet af Daniel Brodersen - velkendt for sine flotte fluer og artikler i Sportsfiskeren - kan give enhver lyst til at gribe stangen og søge ned til åerne netop nu:
 
”…. dagen den 1. juli så rigtig fin ud og forventningerne var høje efter morgenens kontakter. Jeg fiskede fra mørkets frembrud til kl. ca 02.00 udekontakter. Frustrationen kom stille og roligt snigende, da snakken gik ved bænken med mine medfiskere, som heller ikke havde oplevet noget. Åen var fuld af fisk, så  hvorfor kunne vi ikke få dem til noget?
 
Efter vi havde sundet os lidt blev fiskeriet igen sat ind, da det første lys begyndte at forvandle dalen. Jeg fiskede over en lige bar strækning, og da jeg nåede en stor busk på modsatte brink, blev fluen placeret efter bedste evne. Den nåede kun få centimeter, før den blev indhaleret i et stille sug på overfladen. Efter en god fight kunne jeg sende en fin blank havørred på 62 cm i netmaskerne. Forløst over, at der endelig kom en ordentlig fisk på land, gik jeg til bilen. Fisken blev lagt i bagagerummet og jeg startede fiskeriet der, hvor jeg slap.
 
Efter 50 meter nåede jeg indgangen til det første store sving på strækningen. Her blev fluen sendt til modsatte brink og med god fart svingede den over den dybe rende ved egen brink. Jeg hentede den hjem, og en stor fisk rejste og tog fluen med et rungende skvulp i overfladen. Så blev jeg for alvor spændt for på 5'er stangen, da fisken gik dybt og tungt. Den gik fri af vandet en enkelt gang og jeg kiksede med nettet i første forsøg, men på land kom den og glædens rus kunne få frit løb!
 
På vej mod bilen blev jeg mødt af Casper, som nysgerrig havde set, at der var lys i pandelampen længere nede af åen. Han havde selv fået en flot fisk længere oppe i systemet på 66 cm og 3,6 kg, selvom han ikke synes den synede af meget ved siden af den jeg kom slæbende med.
 
Ved bilen blev min havørred målt og vejet til 79 cm og 6,1 kg - og selvfølgelig tog begge fisk fluemønstret Støtten!”