Tag på safari på Øresund

marsvinsafari.jpg

Tilmeldingen er nu startet til Øresundsakvariet safariture på Øresund, hvor man kan komme ud med akvariets store 14-personers gummibåd og se på hvaler og fugle eller prøve en snorkletur.

Hvalsafari i Danmark – kan man det? Det kan man faktisk, for de danske farvande vrimler med hvaler. Der er ganske vist ikke tale om store kaskelotter eller blåhvaler, men om marsvinet, der med en længde på under 1,8 m hører til blandt de mindste hvaler i verden. Det gør den dog ikke mindre spændende af den grund, og til sommer har man mulighed for at komme tættere på de små dyr, når Øresundsakvariet inviterer på marsvinesafari.

Marsvinet er den eneste hval, der yngler i danske farvande, og det anslås, at der findes omkring 37.000 i de indre farvande. Der holder ofte til i særlige områder, og et af hotspottene er netop den nordlige del af Øresund, hvor man kan komme på tur med Øresundsakvariet.- Det er syvende sæson vi tilbyder marsvinesafarier, og på grund af interessen har vi i igen i år været nødt til at udvide antallet af ture, fortæller akvariechef Jens P. Jeppesen. - Vi kan naturligvis ikke give garanti for at se marsvin, men de to foregående år har der været næsten 100% succes, og kun på tre ture blev der ikke set marsvin sidste år” fortæller han videre.

Hvalerne er ikke de eneste spændende dyr, der lever i Øresund. Under overfladen er der et mylder af forskellige dyr og planter, og sundet hører da også til de artsrigeste af vore farvande. Ved kysterne rundt om Helsingør findes der nogle fantastiske snorkellokaliteter med undervandsmiljøer, der sagtens kan måle sig med troperne, når de står i fuldt flor. I sommerferien afholder akvariet snorkelsafarier hver fredag. Man bliver iført våddragt, så man nemt kan holde varmen, inden gummibåden sejler til et af snorkelstederne, hvor man hopper i. Akvariets guider er med i vandet og fortæller om det, man ser.

- Endelig er der også muligt at tage på havfuglesafari i oktober, når de store fugletræk er i gang. På turene er der chance for at se fugle som sule, lomvie, alk, edderfugle, søkonger, tejst mm. Vi har allieret os med en af landets dygtigste ornitologer, Jan Hjort Christensen der har mange års erfaring som turleder hos Danmarks Ornitologiske Forening og underviser på en række kurser i ornitologi, slutter Jens P. Jeppesen. 

Yderligere information og tilmelding sker via Øresundsakvariets hjemmeside.