Firebenet lakseguide ved Varde Å

v7 (1).jpg

Da ægteparret Ena og Wolf Michael Hempler trætte og udmattede efter fire dages forgæves laksefiskeri i Brede Å, Flads Å, Kongeå, Holsted Å, Sneum Å og Gels Å valge at tilbringe deres næste weekend ved Varde Å, fandt de efter nogen søgning plads til at stille bilen ovenfor Hesselbro.

Her sad en lille hund. Måske ikke særlig køn, men ualmindelig venlig. Vovsen fulgte nu ægteparret mere end 2 kilometer langs Varde Å – hele tiden et par meter foran, mens den ligesom ”gryntede som et fransk trøffelgris”, når den lagde den sig på maven for at spejde den i åen. Oppe langs et af svingene gryntede charmetrolden ekstra højt, hvorefter Wolf kastede ud og straks fik hug af en laks – opsporet af den lille hund, der som belønning fik klap og masser af massage på maven.

Da Ena og Michael sammen med laksen og hunden (som på turen tilbage grinede og roterede med halen) nåede tilbage til bilen, forsvandt den lille vovse stille og roligt ind til bondegården efter vellykket guiding.

v1.jpg
v14.jpg
v17.jpg