Vegetar-laks fra Varde Å

Skærmbillede 2017-04-06 kl. 12.54.13.jpg

Mange af Sportsfiskerens læsere husker sikkert en længere artikel for et par år siden om den finurlige sydvestjyske laksefisker, Torben Brodersen. Artiklen satte fokus på hans hjemmelavede spinnere fremstillet af utraditionelle materialer – tit ud fra devisen: Jo mærkelige, jo bedre. Og det bedste var, at spændt for enden af Torbens fastspolegrej var de spøjse spinnere  farlige fristelser for laks og havørreder i Varde Å. Du kan i øvrigt se et større udvalg af Torbens endegrej på facebook-siden T.B Fishing.
 
I sidste uge udkom journalist Claus Jessens fine film, ”De tre Årstider”, om fiskeriet i Varde Å-systemet og her har Torben Brodersen en hovedrolle sammen med fluefiskerne Laura Lykke Mathiasen og
Henrik Vandborg. I et øjebliks overmod under optagelserne påstår Torben, at man kan fange laks på alt – selv en gulerod. Med jysk lune bliver han selvfølgelig taget på ordet og i filmen ser vi ham snitte en gulerod til som spinnerkrop.

Skærmbillede 2017-04-06 kl. 13.03.32.jpg

I sandhedens interesse måtte Torben arbejde hårdt og længe for sin påstand og i første omgang fanger han kun et par smågedder. Sidst på sæsonen intensiverer han dog sine anstrengelser og som en ægte happy ending lykkes hans muntre forehavende, og han lander en flot laks på 85 cm på gulerods-spinneren, mens Claus Jessen filmer udtrætning og genudsætning af vegetar-laksen.

Laura Lykke, der fangede tre blanke forårslaks sidste år på sin lyserøde fluestang, brillerer i filmen især med let fluefiskeri efter ørred og stalling i hjemmevandet Ansager Å, mens Henrik Vandborg giver mange gode tips om fluefiskeriet efter Varde-laks. – Torben Brodersen fortsætter i øvrigt med sin tilvirkning af crazy spinnere, senest er sag med det poetiske navn ”Svigermors røv” – Navnet skyldes efter sigende, at den nye spinner er forsynet med et blad i overstørrelse…

De Tre Årstider from claus jessen on Vimeo.