DSC_5385_small.jpg

Danmarks Sportsfiskerforbund og Instruktørerne inviterer i pinsedagene d. 2.-5. juni på tur til den fabelagtige Helge Å i Sydsverige. Åen byder på et fantastisk fluefiskeri efter smukke ørreder. Flueskolen, som kurset hedder, er for dig mellem 14 og 20 år, og på turen vil to af vores dygtige instruktører sørge for god stemning, ørreder på krogen og ikke mindst hjælpe dig med at blive en bedre fluefisker.

Book din plads her.

Den 190 km lange Helge Å udspringer i Småland og munder ud i Hanöbugten syd for Åhus i Skåne. Undervejs passerer åen gennem flere søer og skærer sig smukt gennem de dybe, svenske skove. Følelsen af den svenske vildmark kommer altså helt ind under huden, når du lister afsted langs den sydsvenske å-perle. Samtidig byder åen på et særdeles godt fiskeri efter ørreder med det lette fluegrej.

IMG_9464_small.jpg

Jeppe Hoffmann, der i dag arbejder i GoFishing i Odense, har tidligere været med kurset ved Helge Å, og han fortæller:

– Turen til Helgeåen kan bestemt anbefales. Fiskeriet i Helgeåen er noget, man husker for livet. Mine forventninger til turen, inden jeg tog afsted, var relativt høje. Jeg tog med på turen for at prøve noget nyt fiskeri og ikke mindst for at fange en masse fisk. Hvad der ventede mig var noget af en overraskelse. Fiskeriet efter de udsatte ørreder i åen var sværere, end jeg havde troet. Ørrederne skulle fiskes på en helt anden måde, hvilket jeg fik jeg et godt indblik i sammen med turens ledere og erfarne fiskere, fortæller Jeppe.

I år er det de to dygtige instruktører Laura Lykke Mathiasen og Thomas Nymand Nielsen, der står for kurset. De er begge erfarne fluefiskere med speciale i strømvand, og har utallige flotte fisk på samvittigheden.

– Vi glæder os utrolig meget til at komme afsted med en masse spændte fluefiskere til Helge Å, og vi vil allerede garantere, at det bliver en rigtig hyggelig tur. Og så forventer vi selvfølgelig også maksimal flex på det lette fluegrej, siger Laura Lykke Mathiasen.

Hvis det stod til Jeppe Hoffmann, vil han da også afsted igen, hvis kalenderen tillader det.

– Turen bød på meget mere end bare fiskeri. Kammeratskab og oplevelser ved åen om dagen, samt bålhygge, røverhistorier og god aftensmad om aftenen. Natten blev tilbragt på aller fineste vis i store hyggelige telte med ens gode fiskekammerater. Fantastisk at falde i søvn til lyden af rislende ørredvand lige ved lejren. En suveræn tur som jeg fik rigtigt meget ud af, og en tur som jeg helt sikkert ville med på igen, hvis jeg fik chancen, fortæller Jeppe.

IMG_9454 (2).jpg

Praktiske informationer

Instruktører: Thomas Nymand Nielsen, Laure Lykke Mathiasen og Flemming Elbæk.

Dato og tid: 2.-5. juni 2017 (hjemkomst mandag).

Mødested: Opsamling i Jylland, på Fyn og Sjælland efter aftale.

Fiskemetode: Flue

Pris: 1.700 ,- for medlemmer // 2.150 ,- (inkl. medlemskab) for ikke-medlemmer 

Læs mere og book en plads her.