Store Østersølaks fra Kriegers Flak

søren1_1 (1).jpg

Foråret har budt på mange store trollinglaks fra pladserne omkring Kriegers Flak i Østersøen, og Søren Seneca Nielsen har haft en god andel i fangsten af to af dem.

Den 4. april var han sammen med sin makker Torben Andersen sejlet ud fra Rødvig for at træne lidt til den forestående Klinte Cup. Dagen bød først på to mindre fisk, men midt på eftermiddagen faldt der et tungt hug. 

- Et jævnt tungt udløb tog af, og jeg kunne stille og roligt pumpe fisk ind mod båden igen. Den gik dybt, og da vi så den første gang, sagde vi i kor ”for f... den er stor”, og efter noget tovtrækkeri kunne Torben sikkert nette dyret. Ny bådrekord og PR. 18,2 kg og 116 cm lang og 68 cm om livet, fortæller Søren.

Efter en blæsende Klinte Cup, hvor de kun var på vandet søndag og fik en lille laks, valgte Søren at blive på Møn, da vejrudsigten for mandag lovede rimeligt vejr. Med i båden var Rene Jelager, og kursen blev sat mod Kriegers Flak. Her tog vinden til, og den lagde sig ikke igen som lovet, så da der kom hug, blev det en hård omgang.

- Omkring middag fik vi en vildt hug i 70 fod på riggen, og den stoppede først efter 1000 fod, og efter en meget lang kamp i store bølger kunne jeg efter en god timers tid nette Renes første laks og sikke et dyr. 15,75 kg, 112 cm lang og 65 cm om livet, fortæller Søren, der nu er klar til den næste udfordring, der er Bornholm Trollingmaster.

rene1.jpg