Skjern Å helt på toppen

_DSC0406.JPG

Vejret var langt bedre end lovet og en let vandstandsstigning dagen før gav noget nær optimale forhold under årets laksepremiere. Da begivenheden samtidig faldt sidst i påske, hvor de fleste har fri, var der masser af forventningsfulde stangsvingere langs åerne. Selvom forventningerne var høje, var de faktiske fangster endnu højere – og bemærkelsesværdigt jævnt fordelt mellem Varde Å, Skjern Å og Storå, hvor alle de tre store åer vel oplevede den bedste premiere nogensinde. - Ved Skjern Å blev der de første to dage landet et sted mellem 60 og 70 pragtfulde, store blanklaks og heraf var en halv snes over 10 kilo med den største på 16 kilo og 115 cm fluefanget af Per Carlsen.
 
Ved Skjern Å var der ud over fiskeriet planlagt en del premiere-aktiviteter: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen var hoppet i fritidstøjet og ved Kodbøl rasteplads kastede han den nye sæson i gang sekunderet af instruktør Kenny Frost og en håndfuld journalister og tv-folk. Siden indviede ministeren det nystartede ”Laksens Hus”, som skal fungere som info- og formidlingscenter indretter i Naturstyrelsens bygninger på Ånumvej nær Vildlaksecentret og Albæk Bro.

Ved indvielsen var det ophængt et dusin velvoksne og gudesmukke laks op til 16 kilo og på billedet ses en af de glade fangere, den nordjyske fluefisker Hans Vistrup.
 
Ved Skjernådalens Lystfiskerforenings klubhus lidt længere henne ad vejen serverede Hans Hansen og hans hjælpere de sine supergode grillpølser - i dagens anledning sponsoreret af Sydbank. Grej-grossisterne fra Zpey har i øvrigt lejet sig ind i de rummelige bygninger foreløbig for en to års periode.
 
Pølserne var også i gurmet-klassen og tilmed serveret sammen med en lækker kold kartoffelsalat ved Lystfiskerforeningens af 1926’s premieresamling ved den lille hyggelige hytte på Sdr. Felding Camping. Overalt var stemningen helt i top, som den skal være, når overraskende godt fiskeri indleder en herlig ny 

_DSC0379.JPG