Bedste premiere nogensinde ved Varde Å

IMG_0694.JPG

Som traditionen byder sig, samledes en flok ivrige og forventningsfulde laksefiskere i Varde Sportsfiskerforenings klubhus til morgenkaffe for at få depoterne fyldt op, inden det gik løs ved åen, beretter formand Kai Verner Lauridsen.
 
En flot morgenfriske herrer fra klubhusudvalget havde sørget for den helt store morgenbuffet. Her blev der hyggesnakket og gættet på, hvor mange og hvor store laks der ville blive fanget på premieredagene.
 
Og hvilken start. Der er tirsdag formiddag d. 18/4 indrapporteret 48 store blanke laks. Desuden er 12 genudsat, ligesom der dels er hjemtaget og dels genudsat en havørred. Det overgår premieren fra 2016 hvor der på  første dagen blev indrapporteret 16 laks, konstaterer Kai Verner.
 
De største laks blev fanget af  Denni Fyhn og Bendix Bech. To pragteksemplarer på 14,2 kg. De blev taget på henholdsvis spin og flue. Oskar Fischer fik en på 12,3 kg. fanget på orm. Med en snitvægt af 48 laks på over 8 kgmå man sige, at Varde å lever på til sit ry som storlakseå.
 
Der må i alt hjemtages seks laks fra det lille Nørholm-konsortium opstrøms landsbyen Sig, og her blev hele kvoten opfisket i løbet af de to premieredage.
 
Eneste malurt i bægere var, at der blev hjemtaget en ulovlig laks. En af lodsejerne nedstrøms Sig er ikke medlems af Varde Å Sammenslutningen og af den grund er han ikke omfattet af den dispensation, som tillader at hjemtage laks ifølge kvotereglerne. Da der findes foto-dokumentation af han således har hjembragt en ulovlige fangst, er vedkommende nu meldt til fiskerikontrollen.

IMG_0138.JPG
IMG_1891.JPG