Godtfolk og sæler til premiere ved Karup Å

_DSC0235.JPG

Der var ikke meget forår i luften og vinden var strid og kold, da den nye sæson blev startet ved Karup Å. Til gengæld var der en solid vandføring efter de foregående dages regn, så forventningerne var ganske høje blandt de mange fremmødte lystfiskere.
 
De blanke overspringere i flere-kilos-klassen, som ofte lyser op blandt premiere-fangsterne, glimrede dog ved deres fravær og premieredagens bedste fisk var en håndfuld grønlændere mellem 40-55 cm. Billedet viser Hans Henrik Jørgensen, Hobro, med en fin lille blankfisk på 51 cm og 1,3 kg. fanget på orm.
 
Ved middagstid var Skive-foreningens store, rummelige klubhus fyldt med rødkindede lystfiskere, som nød de obligatoriske gule ærter med flæsk og medisterpølse – skyllet ned med en pilsner og en lille skarp og akkompagneret af en masse hyggelig fiskesnak.
 
Længere opstrøms på Viborg Sportsfiskerforening fine strækning holdt Egon Langgaard gang i pølsegrillen, ligesom en snes medlemmer fra Lystfiskerforeningen af 1926 hyggede sig i klublokalerne på Åhusevej.
 
Der gik i øvrigt rygter om, at en fire-fem sæler var observeret langt oppe i åen ved Karup by, hvor de efter sigende gjorde et betydeligt større indhug i bestanden end de mange lystfiskere langs åen – og der blev gættet på, at sælerne var svømmet op i åen, fordi det kniber med at finde føden ude i Limfjorden.

_DSC0247.JPG