Fine film fra Skjern og Karup Å

_DSC0005.JPG

I efteråret 2016 fik de to gutter, Nikolaj Korsholm og Peter Andreas Christensen, en opgave om at producere to film fra henholdvist Karup og Skjern Å. 

De to film skal vise den fantastiske natur, vi har lige ude foran vores dør, samt det fantastiske fiskeri vi har fået opbygget i Danmark takket være ildsjæle, der brænder for lystfiskeriet og fiskene  i vore vandløb, fortæller Nikolaj Korsholm, der i øvrigt også er en erfaren instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Karup Å er kendt for at levere nogen af de største havørreder i Europa. Den oprindelig stamme af Karup Å havørreder er kendt for at være korte og tykke, hvilket giver en helt fænomenal konditionsfaktor. Bestanden var igennem mange år meget lav, men ildsjæle og lokale kræfter fik vendt kurven og bragt havørreden tilbage til en god, sund bestand. 

Jan Snejbjerg, formand for Sønder Resen-konsortiet, fortæller i filmen omkring de udfordringer, åen har været igennem, men også om hvor fantastisk en havørredå vi har i Danmark. Allan Johansen medvirker også og en af de første sætninger han siger er:“Jeg har aldrig oplevet dårlige sæsoner i Karup å. Jeg har kun oplevet gode sæsoner eller super gode sæsoner” - Allan leverer også på bestilling og fanger en super flot havørred på over 5 kg i det første kast foran kameraet. Karup å filmen er produceret i samarbejde med Herning Kommune, Holstebro Kommune, Skive Kommune, Visit Viborg, Ikast-Brande Kommune, Visit Herning, Visit Skive og Visit Holstebro.

Livet for Skjern å laksen har ikke været nemt, forklarer Nikolaj. Da man rettede åen ud tilbage i 1960’erne, blev laksen med tiden næsten udryddet. Lokale lystfiskere og naturelskere kunne ikke acceptere at lade den naturlige laksestamme uddø og derfor begyndte arbejdet for redde Skjern å laksen. 

I dag er Skjern å en af Danmarks bedste laksevande med tusindvis af nationale og internationale lystfiskere, som hvert år besøger åen. Se Sportsfiskerens egen Frederik Lorentzen fange en flot Skjern å laks. - Skjern å filmen er produceret i samarbejde med Herning Kommune, Danmarks Center for Vildlaks, Viborg Kommune, Ikast-Brande Kommune, Naturens Rige og Visit Hvide Sande.