God premieruge i Lindenborg Å

Foto 1, Overspringer på 1,75 kilo og 54 cm.JPG

En mild vinter med kun lidt sne, en god portion regn og kraftigt blæsevejr (Urd), har betydet flere blanke havørreder i premiereugen i Lindenborg Å.

16. januar

Mange havde taget sig tid til at komme af sted selvom det var en hverdag og minusgraderne dominerede. Flere mærkede ørreder, og de fleste var mindre grønlændere mellem 30-40 centimeter og enkelte nedgænger. Hilmar Jensen fra Aalborg fik skudt sæsonen godt i gang, med en fin blank ormeelskende havørred, på 53 centimeter. 

20. januar 
To lystfiskere fra Hjørring (Niels og Henrik) tog på en forsinket premiere og fangede alligevel 5 havørreder (40-69 centimeter), hvoraf en af dem var en superfin overspringer på 54 cm, som kæmpede vildt med flere spring. Fredagens fiskeri startede helt specielt for Niels Peter Arildskov for i allerførste kast i 2017 var det bid. En blank nedgænger på 63 cm kunne ikke stå for å-riven (en rød wobler). 

Den største havørred var en blank nedgænger på 69 cm, der nemt forveksles med en overspringere, men vægten og manglende sul afslørede, at det var en nedgænger og den fik selvfølgelig friheden, forklare de to lystfiskere, som fik en god start på 2017. 

Kildeørred
Det stopper ikke her for Niels nåede også af fange en noget usædvanlig fisk, nemlig en kildeørred på 47 cm og 1,1 kg. En anden lystfisker ved åen havde fanget en tilsvarende. Han mente, de stammede fra et udslip fra et dambrug ved Skibsted Å, da de begge manglede brystfinnen. Det er en altid en god ide at hjemtage dambrugsfisk så de ikke blandet sig med de vilde bestande.

Tips til skånsomt fiskeri
En opfordring til blandt andet medefiskerne, pas på med at fiske bundsnøre, hvor agnen passer sig selv. Der er mange mindre havørreder som sluger krogen. Risikoen ved ”passivt fiskeri” med naturlig agn er, at fiskene kroges dybt, og de får svært ved at overleve. Krog dem hurtigt og yderligt, så de nemt kan genudsættes. Brug eventuelt modhageløse kroge..

foto 2, Fjeldørrd på 47 cm .JPG