odense frederik vinder 1.jpg

2017-premieren i Odense Å og Inderfjord foregår den 4. marts. Der må fiskes fra kl. 7.00.
 
Der var spænding lige til det sidste ved Odense Å-premieren i marts 2016. I lang tid lå Stefan Skov i spidsen med en fin havørred på 3,9 kg og 70 cm, og de fleste regnede med, at han ville snuppe førstepræmien i konkurrencen. Men lige inden affyringen af afslutnings-raketten blev der tumult neden for indvejningsstationen. Rygtet bredte sig hurtigt: En stor én.

Og det var det. Efter en brav kamp kom havørreden i et fangstnet, og lokale Frederik  Augustesen kunne præsentere sin fangst: 5,650 kg og 74 cm, og dermed kunne han tage hjem med præmien.

Næste sæsons fiskeri i åen - og inderfjorden - åbner med en premiere-konkurrence den 4. marts 2017. Den foregår fra kl. 7 morgen til kl. 13. Og i øvrigt vil Jane Jegind, rådmand for by- og kulturforvaltningen i Odense Kommune, holde en tale lige inden præmie-overrækkelsen.

Normalt er fiskeriet åbent for alle medlemmer af fynske sportsfiskerforeninger (og dagkortkøbere), men ikke på premieren. 

Fiskeri på premieredagen er kun tilladt, hvis man har købt et af de særlige fiskekort til denne dag. De kan købes i Jan og Bo’ Lystfiskershop og hos Ækvator Sport. Med fiskekortet får man også en tegning af Thomas Weiergang.

Eneste undtagelse er for de lystfiskere, der gerne vil fiske i fjorden, men ikke ønsker at deltage i konkurrencen. De kan selvfølgelig fiske løs uden det særlige premierekort.

Faktisk er årets premiere-konkurrence den 36. af slagsen. Det er en helt speciel dag ved åen, hvor lyst- og sportsfiskere fra hele Danmark og vores nabolande mødes. Flotte havørreder bliver fanget og beundret, og utallige fiskehistorier bliver fortalt, oplyser Dan Nielsen, formand for Odense Å Sammenslutningen, som administrerer fiskeriet i åen.

Der er præmier til fangerne af de 10 største ørreder, til dagens flotteste, samt flere juniorpræmier.

odense å og fjordpremiere.jpg