Unikt Årsskrift til alle medlemmer og lodsejere

_DSC0197.jpg (1)

Selvom Viborg Sportsfiskerforening (VSF) for en del år siden droppede sig smukke klubblad og nu i stedet orientere medlemmerne via hjemmesiden, har den aktive midtjyske forening valgt fortsat at udgive sit Årsskrift i papirudgave og ligesom de foregående år er det 48 sider store, farvestrålende magasin af ypperlig kvalitet. Det fremgår allerede af forsiden, som traditionen tro er en flot akvarel udført af skriftets mangeårige redaktør, Niels Roesgaard.
 
De mange sider er sprængfyldt med masser at interessant læsning og et væld af flotte fotos. Først har formand Jørgen Buck skrevet en fyldig beretning om årets gang i foreningen med fokus på det allervigtigste: Et godt fiskeår ved både Simested, Jordbro, Fiskbæk, Karup og Vorgod Åer – kun Skals Å har ikke helt levet op til forventningerne. Derpå følger en orientering om de mange vådområder, som er projekteret eller allerede realiseret ved de fire ”Limfjordsåer” med tilløb til Hjarbæk Fjord.
 
Herefter følger en farvestrålende kavalkade på otte sider med glade fangstfotos fra VSFs 120 km. fiskevande, en spændende og velskrevet artikel om en vellykke fiske- og jagttur til Grønland, en grundig omtale af foreningen omfattende vandpleje-projekter og el-fiskeri samt om Natur- og Miljøklagenævnets aktuelle forbud mod fortsat udskylning af enorme mængder forurenede salte fra gaslageret i Ll. Thorup.
 
Videre er der fine, fyldige artikler om foreningen meget aktive pensionister, om Lystfiskerlinjen på Aalestrup Naturefterskole, Lystfiskeriets Dag mv. inden det imponerende Årsskrift afsluttes med en række fine oversigtskort over VSFs mange attraktive fiskevande. – Så alt i alt en usædvanlig flot publikation, som på bedste vis afspejler den store, veldrevne midtjyske forening.
 
Jørgen Buch udtaler i øvrigt, at der er ”udsendt 971 stk. Årsskrifter, da vi sender det ud til både medlemmer og lodsejere. Det er ingen billig fornøjelse, da alene portoen udgør 19,95 stykket, men så længe vi har frivillig arbejdskraft til at fremstille magasinet og økonomi til at betale for trykning og udsendelse, fortsætter vi” og han fortsætter: ”Medlemstallet har udviklet sig fint, så vi er nu 30 medlemmer flere end sidste år, men hvis nye vil være med, har vi stadig god plads ved åerne, hvor vi har 120 km fiskevand. Vores særlige tilbud om at komme med uden at skulle betale indskud gælder indtil den 15. januar”.