Mere om

Arter

Laks

Fiskevande

Å og bæk

Lokaliteter

Skjern Å

Denne artikel

Skulle overtales til at fiske laks

Publiceret den 19.04.2012 - 09:42

Koni med sin første Skjern Å laks fotograferet ved Lillebælt.Schweizeren Koni Bissig og hustruen Moni startede deres årlige forårsferie i Danmark med at fiske og fange havørred på kysterne omkring Als og i Genner Bugt, hvor det bl.a. blev til en fin ørred på 49 cm.

Mens vi satte fisken til livs, overtalte jeg dem til at prøve et par dage ved Gudenåen, hvor der desværre ikke blev hug til Koni. Derfor ville han lige prøve en dag ved Skjern Å, før turen gik tilbage til de sønderyske kyster. Da Koni så, hvor mange andre sportsfiskere som fiskede ved Skjern Å, ville han egentlig opgive, men blev af lokale sportsfiskere alligevel overtalt til at prøve.

Efter at have købt fiskekort blev Koni opildnet ved synet af et par flotte blankfisk, og prøvede derfor næsten morgeni et sving, hvor en af laksen blev fanget dagen før.

Det varede ikke længe, før der var hug. Med hjælp og hustru og en tililende dansker fik Koni endelig sin sølvblanke laks på 91 cm bakset på land. Næste formiddag kiggede han forbi hos mig for at vise laksen, som vi fik fotograferet med Lillebælt som baggrund.

Efter en hurtigt kop kaffe fortsatte Koni og Moni sydpå for at se, om Genner Bugt ikke skulle gemme på nok en havørred før den lange køretur hjem til Schweiz.

For et par år siden fangede Koni en laks ved Varde Åen allerede på anden dagen af ferien, så meget tyder på, at han har det i fingrene.