Lystfiskeriets Dag 2015

Publiceret den 28.05.2015 - 10:15

Lystfiskeriets Dag er vel overstået, og det vælter stadig ind med dejlige beretninger og gode billeder. Tusind tak for det, og tak for alle de konstruktive forslag til forbedringer og videreudvikling på det største lystfiskerarrangement i Danmark. Uden alle vores frivillige ville det slet ikke være muligt at iscenesætte den bedste hobby i verden på så fremragende vis. Vi modtager naturligvis gerne mere respons på sekretariatet.

I det kommende nummer af Sportsfiskeren vil der være en mere udførlig samling af alle de fiskeoplevelser, som er kommet ind gennem den seneste uge. Her følger vi op med nogle stemningsbilleder fra forskellige arrangementer. Nyd billederne fra Brede å, Køge, LF1926, Morsø, Odense, Roskilde, Vejen og Aabenraa, og glæd jer til beretningerne i Sportsfiskeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Lystfiskeriets Dag ved Horsens

Næstformand i Horsens og Omegns Sportsfiskerforening Jan Karnøe fortæller følgende.

- Det blev desværre en problemfyldt optakt til Horsens og Omegns Sportsfiskerforenings arrangement ved dæmningen til Alrø i Horsens Fjord, da foromtalen ved en fejl først kom på Sportsfiskerforbundets hjemmeside dagen før, og Horsens Folkeblad bragte desværre heller ikke vores foromtale.

Alligevel mødte fire juniorer og cirka ti voksne op kl. 10. Vejrudsigten var ikke for sarte sjæle: stærk vestlig blæst (for ikke at sige kuling) og senere byger. Vi fiskede i læ af dæmningen på østsiden ud i Lerdrup Vig. Det gav lange kast med vinden i ryggen. Der var heller ikke ret mange andre sportsfiskere – formentlig på grund af vejrudsigten.

Der kom hurtigt nogle hornfisk på land, men så ebbede det ud. Vi kunne så til gengæld samles om madpakkerne og få nyt mod. Sponsorgaverne blev fordelt ved lodtrækning mellem juniorerne, og ved lidt bytning blev alle glade.

Det videre fiskeri bragte ikke rigtig nye fisk på land, og da himlens sluser åbnede sig ved 14-tiden, brød de fleste op. Det var godt at komme ind i bilen igen.

 

Tøserne tog alle præmierne

I de knap 10 år, Lystfiskeriets Dag har eksisteret, har juniorafdelingen ”Smoltene” fra Trend Å Lystfiskeriforening været fast deltager og har gennem alle årene arrangeret ”Familiefiskedag” sammen med ejerne af Gunderup Fiskesø, Lene og Karl Emil Nielsen – I år et fælles tema for de over 50 arrangementer landet over.

Fremmødet bar præg af, at vejret langtfra viste sig fra den søde, milde side, men 25 børn og unge og deres pårørende gik til gengæld til vaflerne motiveret af velkomstgaver, præmier og trøstepræmier fra generøse Nordmark samt gratis fiskeri for de yngste og gode rabatter til de pårørende fra Lene og Karl, der også sponserede flotte præmier for de tre største fisk.

Og det var tre unge, men udholdende og megaseje frøkner, der løb med de tre største fisk for næsen af alle drengene, der ellers udgjorde et betydeligt flertal.

Liv fangede dagens største regnbue på 2,75 cm. fordelt på 58 cm. mens Mia blev toer med 2,25 kg og 55 cm og Mikaela treer med 1,65 kg. og 48 cm.

På grund af det ustadige vejr sluttede dagen indendørs i foreningens lune klubhus, hvor Leo Thorup serverede gratis grillpølser ad libitum med alskens tilbehør og drikkelse.

 

Mille gav fiskedrengene baghjul

Den 17. maj afholdtes Lystfiskeriets Dag ved Kolding Slots sø, hvor dagens største gedde på 4,8 kg blev fanget af Mille. Trods en ældre skade i underkæben var gedden i særdeles fin form årstiden taget i betragtning, fortæller Martin Poder fra Kolding Sportsfiskerforening.

 

 

 

 

Fantastisk familiefisketur

Omkring 100 børn og voksne deltog søndag d. 17 maj i Lystfiskerforeningen af 1926's arrangement, Familiefiskedag, der blev holdt på Lystfiskeriets Dag fortæller foreningens travle webmaster, Nils Mogensen Svalebøg.

Stemningen var i top, og der blev fanget fine fisk dagen igennem - både abbore, gedde, brasen, skalle og regnbueørred kom på land.

Vejet kunne godt have været lidt bedre. Men, trods en kølig blæst og regbyger holdt børn og voksne godt ud - fiskede, ristede pølser og snobrød og hyggede sig.

Naturvejleder Erik Jønson var i hopla og fortalte levende om de insekter, vårfluelarver, døgnfluenymfer og krepsdyr han havde indsamlet i åen og som ivrigt og nysgerrigt blev betragtet gennem mikroskopets magiske forstørrelsesglas.

Fiskeriet sluttede klokken tre med præmieuddeling. Korsholm, Pure Fishing og Danmarks Sportsfiskerforbund havde sponsoreret en del fine præmier, som gjorde lykke blandt vinderne.

Første præmien, i kategorien børn og unge, gik til Malde Torlund, dr havde fanget en ørred på 1,62 kilo - andenpladsen gik til Robert Udby, for en ørred på 1,57 kilo og tredjepladsen til Malene Havn for en ørred på 1,45 kilo.

I voksenkategorien gik førstepræmien til Rene Bach for en ørred på 2,37 kilo, og anden og tredjepladsen til Jan Christensen, der fangede en ørred på 1,53 kilo og en på 1,12 kilo.