Mere om

Fiskegenrer

Småbådsfiskeri

Fiskevande

Hav

Denne artikel

Koden knækket

Publiceret den 22.08.2016 - 17:14

En god dag med både hvarrer, rødspætte og makrel.At fange pighvar og slethvar på lystfiskergrej er ikke nogen helt let sag, men Stig Bülow fra Hornbæk ser ud til at have knækket koden efter mange forsøg indenfor de sidste tre år. 


Stig fisker fra småbåd på Lappegrunden nord for Helsingør på 8-13 meter vand. Her er bunden stenet, og strømmen løber med 1-2 knob, og det er to ting, der er afgørende for at fange hvarrerne.

Stig vil ikke kalde sig hvarrespecialist, men de sidste to uger har givet syv hvarrer, og lige så mange er mistet.

Han fisker med gennemløbssynk på 80-100 gram, som sættes på hovedlinen og derefter monteres en lås. Herefter en god meter 0,40 nylonline, hvor der gerne må være noget, som skaber opmærksomhed hos fiskene. Det kan være perler eller en Spin’n Glo. Det afsluttes med en svirvel, og derefter monteres selve krogtacklet, der består af to sylespidse trekroge str. 8-10 med 6-10 cm mellemrum. Det bindes på en soft pikewire, da Stig tidligere har oplevet, at hvarrerne bed nylonlinen over.

- Som agn bruger jeg helst tobis, men da det ofte er svært at få fat i, så bruger jeg enten hornfisk eller sildefilet. Hornfisk er klart at foretrække, da det er langt mere sejt og holder længere. Sild dufter mere, men holder dårligere.

Sørg også for at have et net, da de ofte falder af, hvis man løfter dem ombord. Jeg mistede en halvmetersfisk, sidste gang jeg var ude, fordi mit net klappede sammen, da jeg skulle lande den, slutter Stig.

Stig Bülow har knækket koden til hvarrefiskeriet